Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

4ο Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 4ο Τσάκρα ονομάζεται και - Αναχάτα






Θέση - Στην μέση του Θώρακα
Όργανα που σχετίζεται - Καρδιά, πνεύμονες
Γενικότερη συσχέτιση - Κυκλοφορικό, Ανοσοποιητικό και Ενδοκρινολογικό σύστημα
Διακυβερνά - Αγάπη, Ευσπλαχνία, Ισορροπία
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Αγαπώ»
Χρώμα - Πράσινο
Στοιχείο - Αέρας

Το τέταρτο κέντρο, το σημαντικότερο κι από τα 88.000 κέντρα του σώματός μας, βρίσκεται στο κέντρο του στήθους.

Το χρώμα του είναι το πράσινο.

Το κέντρο αυτό είναι ο ρυθμιστής της ενέργειας του σώματός μας, είναι το σημαντικότερο
από τα 7 κέντρα διότι είναι το σημείο σύνδεσης των ανώτερων και των κατώτερων κέντρων, των ανώτερων και των κατώτερων σωμάτων. Θα λέγαμε ότι είναι το σημείο της ψυχής.

Το κέντρο αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να δυσλειτουργήσει σημαντικά, ακριβώς γιατί είναι το σημείο της ψυχής, η οποία δύσκολα βλάπτεται. Λέγεται, ότι ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα κέντρα του ατόμου κλείσουν, αλλά αυτό παραμένει λειτουργικό, τότε θα καταφέρει να αντιστρέψει τη κατάσταση και να θεραπεύσει και τα άλλα κέντρα, αλλά εάν αυτό το κέντρο κλείσει, ακόμα κι αν λειτουργούν όλα τα άλλα, δεν υπάρχει επιστροφή.

Και φυσικά, σε αυτό το κέντρο ανήκει η ιδιότητα της ουράνιας αγάπης!

Ενώ όμως αυτό το κέντρο βάλλεται δύσκολα, υπάρχει ένα άλλο κέντρο το οποίο είναι ακριβώς πίσω από αυτό το οποίο σχετίζεται με την υλικά νοούμενη αγάπη και δυστυχώς αυτό πλήττεται πολύ πιο εύκολα. Το χρώμα του είναι το Ροζ.

Όταν κάποιος νιώθει ότι δεν τον αγαπούν, ή ότι γενικότερα στη ζωή του δεν έχει εισπράξει αγάπη, τότε το κέντρο δυσλειτουργεί και πλήττονται οι πνεύμονες και το στήθος (εάν είναι γυναίκα) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό το δευτερεύον, πίσω από τη καρδιά, κέντρο ονομάζεται και το κέντρο της θλίψης, ακριβώς γιατί η απουσία της αγάπης δημιουργεί θλίψη.

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως ο άνθρωπος χρειάζεται επιβεβαιώσεις αγάπης τις οποίες όμως είναι δύσκολο να τις δώσουμε εμείς, διότι αυτές οι επιβεβαιώσεις πρέπει να έρθουν συνήθως από το σύντροφο.

Η σχέση με το σύντροφο είναι η πιο ιερή σχέση και η αγάπη που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ίδια με αυτή του πρωταρχικού κέντρου, της ουράνιας αγάπης.

Ένα συχνό παράδειγμα είναι η γυναίκα που έχει μια κακή σχέση με τον σύντροφο. Καθώς η αγάπη διαστρεβλώνεται η απουσιάζει και την θέση της παίρνει ο θυμός, η αγανάκτηση κ.α. τότε το ΄δευτερεύων κέντρο αρχίζει να υπολειτουργεί, δίνοντας λιγότερη ζωτική ενέργεια σοτυς πνεύμονες στην καρδιά και στο στήθος δημιουργώντας τάσεις για προβλήματα στο αναπνευστικό, στο κυκλοφορικό και κύστες στο στήθος.
Εάν αυτό συνεχιστεί όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρωτεύων κέντρο, ενδέχεται να διαταραχτεί και τότε η έλλειψη ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία όγκου στο στήθος, σε καρδιακά ή έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Το ζητούμενο εδώ είναι:
Εάν υπάρχει ένας σύντροφος με τον οποίο δεν υπάρχει πια αγάπη τότε μη συμβιβάζεσαι άλλο. Αξίζεις κάτι καλύτερο

Εάν για κάποιο λόγο ΄το παραπάνω δεν είναι αφικτό τότε ΄προσπάθησε να βρεις ανθρώπους και χώρους όπου θα μπορείς να δώσεις και να λάβεις αγάπη.

ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ.... μάθε να αγαπάς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου!!!

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου