Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

5o Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 5ο Τσάκρα ονομάζεται και - Βισούντα
Θέση - Λαιμός





Όργανα που σχετίζεται - Θυρεοειδής, Πνεύμονες, Φωνητικές Χορδές, Βρόγχοι
Γενικότερη συσχέτιση -
Χρώμα - Μπλε
Στοιχείο - Ήχος
Διακυβερνά - Επικοινωνία, Έκφραση, αποφασιστικότητα
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Μιλώ»

Το πέμπτο κέντρο βρίσκεται στη βάση του λαιμού.

Το χρώμα του είναι το γαλάζιο.

Το κέντρο αυτό είναι η έδρα της αυτοέκφρασης μας, της επικοινωνίας, της στάσης μας
απέναντι στη ζωή.

Το κέντρο αυτό μπορεί να υποστεί βλάβες όταν το άτομο δεν έχει ελεύθερη αυτοέκφραση, είτε γιατί κάποιος του το επιβάλλει άμεσα ή έμμεσα, είτε λόγω της ιδιοσυγκρασίας του.

Το κέντρο αυτό συνδέεται άμεσα με το τρίτο κέντρο, το ηλιακό πλέγμα.

Το πέμπτο τσάκρα είναι πολύ ευαίσθητο στις απότομες αλλαγές του περιβάλλοντός μας. Συνήθως μετά από κάποιο σοκ, το κέντρο του λαιμού κλείνει με αποτέλεσμα να δημιουργεί βραχνάδα, προβλήματα φαρυγγίτιδας, λαρυγγίτιδας και θυρεοειδούς,. Σε ακραίες περιπτώσεις, εάν κλείσει το κέντρο αυτό βίαια (συνήθως από τραυματικό γεγονός) το άτομο μπορεί να χάσει ακόμα και τη φωνή του, ή να υποστεί οριστικές αλλοιώσεις στις φωνητικές του χορδές. Από κει έρχονται και οι εκφράσεις «έχασε τη μιλιά του», «έμεινε άφωνος» κ.λ.π.

Συνήθως ο φόβος παίζει πολύ σημαντικό παράγοντα στη δυσλειτουργία του κέντρου. Ο φόβος για τη κριτική των άλλων, ή τις επιπτώσεις που μπορεί να πιστεύει το άτομο ότι θα έχει η ελεύθερη έκφρασή του, μπορεί να τον οδηγήσει σταδιακά σε περιορισμένη αυτοέκφραση και άρα και σε στρέβλωση του ενεργειακού κέντρου.

Πολλές φορές για παράδειγμα, παλαιότερα, όταν η κοινωνία ήταν πολύ πιο επικριτική απέναντί στους ομοφυλόφιλους, τους οδηγούσε σε σημαντικά προβλήματα τέτοιου τύπου. Ακόμα, σε χώρες όπου υπάρχει απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου, μπορεί μαζικά ένας λαός να υποστεί βλάβη σε αυτό το κέντρο. Έχει παρατηρηθεί κατά το παρελθόν ότι λαοί οι οποίοι εισήλθαν σε περιόδους δικτατορίας, υπέστησαν σημαντικές αλλαγές στη χροιά της φωνής τους.

Πως συνδέεται το 5ο με το 3ο τσάκρα;
Όλες οι αιτίες που δημιουργούν προβλήματα στο ηλιακό πλέγμα (ή τρίτο κέντρο) μπορούν να επιλυθούν εάν το άτομο έχει καλή αυτοέκφραση. Εάν το άτομο εκφράζει το θυμό του, τότε αυτός δεν συσσωρεύεται, εάν εκφράζει την αποηοήτευσή του, την πικρία του κ.ο.κ. τότε τίποτα από ολα αυτά δεν συσσωρεύονται και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται διαστρεβλώσεις στο ηλιακό πλέγμα, άρα και στο πεπτικό μας σύστημα.
Συμπεραίνουμε λοιπόν οτι εάν κάποιος έχει προβλήματα που αφορούν το τρίτο κέντρο, τότε είναι βέβαιο οτι έχει προβλήματα και στο πέμπτο κέντρο, δηλαδή στην αυτοέκφρασή του.

Αντίστροφα, αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα με τους άλλους, μας δίνει και το πράσινο φως για να εκφραστούμε. Άρα ο φόβος ή γενικά οποιοδήποτε μπλοκάρισμα υπάρχει στο πέμπτο κέντρο έχει άμεση σχέση με το ηλιακό πλέγμα, αφού αυτό είναι ο ρυθμιστής της επικοινωνίας μας με τους άλλους.

Είδαμε λοιπόν οτι τα δύο αυτά κέντρα είναι σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Αυτό μας δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα και έναν πιο εύκολο τρόπο να το λύσουμε.

Το πρόβλημα είναι οτι η δυσλειτουργία του ενός κέντρου, θα φέρει και την δυσλειτουργία του άλλου.
Η λύση είναι οτι μπορούμε εύκολα να αποκαταστήσουμε την λειτουργία του κέντρου επηρεάζοντας το άλλο.

Για παράδειγμα, βοηθάμε έναν αλκοολικό (τρίτο κέντρο) με το να εκφράζει το θυμό του (πέμπτο κέντρο) ή
Βοηθάμε ένα ντροπαλό παιδί (πέμπτο κέντρο) με το να αμβλύνουμε τους φόβους του (τρίτο κέντρο) κ.ο.κ.

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου