Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Διατροφή, βότανα & αιμορροΐδες

Από: Κουβάτσος Φίλιππος, Κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος

Οι αιμορροΐδες είναι ένα πρόβλημα που αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ερεθισμό των αρτηριών και φλεβών στην περιοχή του πρωκτού.






Η σωστή διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα μέσω πρόληψης για την εμφάνιση τους. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (25-30γρ ημερησίως για έναν ενήλικο) βοηθά στην σωστή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα την αποφυγή του ερεθισμού της περιοχής. Καυτερά, πικάντικα και τηγανίτα φαγητά μπορούν να επιβαρύνουν το πρόβλημα οπότε καλό είναι να αποφεύγονται.

Σε περίπτωση έξαρσης του προβλήματος πρέπει να μειωθεί η πρόσληψη φυτικών ινών διότι διεγείρουν παραπάνω την περιοχή άρα και τα δυσάρεστα συμπτώματα. Παράλληλα καλό είναι να αποφευχθεί η λήψη αλκοόλ γιατί επίσης έχει παρατηρηθεί επιδείνωση των συμπτωμάτων. Για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων υπάρχει ένα βότανο το οποίο μπορεί να μας προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Το όνομα του είναι Ζοχαδόχορτο (Ζοχάδα = Αιμορροΐδα) και είναι ειδικό στη θεραπεία των αιμορροΐδων. Για τον σκοπό αυτό μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή εξωτερικά σαν πολύ αποτελεσματική αλοιφή. Είναι επίσης χρήσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται ένα στυπτικό.

Το βότανο συνδυάζεται πολύ καλά με το Πλαντάγκο, την Καλέντουλα ή το Αγριμόνιο για την εσωτερική αγωγή των αιμορροΐδων.

Παρασκευάζεται ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό βότανο και το αφήνουμε 10 λεπτά.

Σουρώνουμε και πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Αν χρησιμοποιήσουμε βάμμα 2-4 ml βάμματος τρεις φορές την ημέρα.



Στην ενότητα μας "Βότανα" μπορείτε να μάθετε όλα τα μυστικά για τα βότανα και πως να έχετε πάντα υγεία χωρίς φάρμακα!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





master-lista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου