Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Όλα τα είδη μπύρας για να μην σας πιάσουν αδιάβαστους

Η μπύρα αν και είναι το νούμερο ένα σε προτιμήσεις ποτό παγκοσμίως, ωστόσο οι κατηγορίες και τα είδη της είναι πολλά. Αυτό από μόνο του δείχνει την τεράστια επιτυχία της.


Αν και πολύ δημοφιλής, γενικά
ως κατηγορία, διαθέτει και μια διάκριση πολυπλοκότητας που την καθιστά εκτός από την αγαπημένη συνήθεια σχεδόν όλων ταυτόχρονα και την επιλογή των ψαγμένων και των connoisseur… από τις πολύ διάσημες lager έως και τις πολύ ιδιαίτερες trappist κάθε μπύρα ομαδοποιείται ανάλογα με το γευστικό, το αρωματικό στυλ της, το χρώμα της, αλλά κυρίως τη διαδικασία παραγωγής, καθιστώντας κάθε γουλιά σε μια απόλυτη εμπειρία μύησης στον συναρπαστικό πλανήτη του ζύθου…
Έχουμε και λέμε…

Κάθε μπίρα, ανάλογα με τον τύπο της βύνης που χρησιμοποιείται, αποκτά το δικό της χρώμα. Οι ξανθές μπίρες (lager), προέρχονται από βύνες κριθαριού με ανοιχτό χρώμα. Οι μελαχρινές ή μαύρες μπίρες (dark lager, ale, stout), αποκτούν το σκούρο χρώμα τους από τις βύνες κριθαριού με σκούρο χρώμα, το οποίο οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που εφαρμόζονται κατά την φρύξη (καβούρδισμα) στη βυνοποίηση.

Σ΄ αυτό το στάδιο παράγονται και πολλές αρωματικές ενώσεις, που συμβάλλουν στο άρωμα και τη γεύση της μπίρας. Οι άσπρες μπίρες (Weiss), προέλευσης Βελγίου, ζυθοποιούνται με βύνη που είναι μίγμα 50% βύνης σιταριού και 50% βύνης κριθαριού και είναι πιο χλωμές. Οι κόκκινες μπίρες (red ale), αποκτούν το χρώμα τους από ένα τύπο βύνης που είναι μίγμα ξανθιάς και μαύρης βύνης.

Lager

Ξανθιά μπίρα με βυθοζύμες, είδος που αντιπροσωπεύει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής: Amstel, Heineken, ΑΛΦΑ, ΒΙΟΣ 5, SOL, Amstel Pulse, Amstel Light, , Buckler, Foster’s, Desperados, Birra Moretti, Kirin Ichiban.

Pilsener

Ξανθιά μπίρα lager, με εντονότερη γεύση λυκίσκου: Amstel Premium Pilsener, Fischer, Krusovice Imperial.

Dark lager

Μαύρη μπίρα lager, αλλά με αρκετή ποσότητα μαύρης βύνης: Amstel Bock, Krusovice Černé.

Weiss

Σταρένια μπίρα με θολό χρώμα: Erdinger Weiss, Erdinger Dunkel.

Ale

Μπίρα με αφροζύμες, συνήθως με φρουτώδες άρωμα: McFarland, Murphy’s Irish Red, Duvel, Newcastle Brown Ale, John Smith’s Extra Smooth.

Stout

Μαύρη μπίρα, αποτέλεσμα έντονα καβουρδισμένης βύνης: Murphy’s Irish Stout.

Trappist

Μοναστηριακή μπίρα με επαναζύμωση στη φιάλη: Chimay Blue, Red & White.Στην ενότητα μας "Έρευνα" μπορείτε να διαβάσετε έρευνες από την επιστημονική κοινότητα και όχι μονο!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!

lcitynews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου