Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Ρυτίδες: Συμβουλές για να καθυστερήσετε την εμφάνισή τους

Οι ρυτίδες αποτελούν φυσικό αποτέλεσμα της διαδικασίας της γήρανσης, ωστόσο σήμερα μπορούμε να καθυστερήσουμε την ανάπτυξή τους με πολλούς τρόπους.

Παρακάτω θα διαβάσετε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην καθημερινότητά σας και θα σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό σας.


Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο

Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν την πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, γι αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα το διάστημα μεταξύ 10.00-16.00. Εάν βρίσκεστε σε μεγάλο υψόμετρο, να θυμάστε ότι η επιδερμίδα σας έχει την τάση να καίγεται ευκολότερα, γι αυτό μην περνάτε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα προσώπου

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο καθημερινά, και όχι μόνο το καλοκαίρι, ακόμα και όταν έχει συννεφιά. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε makeup και lip balm με αντηλιακή προστασία. Φροντίστε ο δείκτης προστασίας να είναι από 15 και πάνω.

Να ασκείστε τακτικά

Η σωματική άσκηση, πέρα από ένα υγιές και δυνατό σώμα, σας βοηθά να διατηρήσετε και υγιή επιδερμίδα. Η καθημερινή άσκησηαυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που κυκλοφορεί στο αίμα, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στην καλή υγεία του δέρματος. Ένας ακόμα τρόπος να προλάβετε τις ρυτίδες είναι ειδικές ασκήσεις για το πρόσωπο.

Υιοθετήστε υγιεινή διατροφή

Είναι απαραίτητο να εμπολουτίσετε το διαιτολόγιό σας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες Α, Β , C και Ε, καθώς προλαμβάνουν την οξείδωση της επιδερμίδας. Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονα φρούτα και λαχανικά, καθώς και δημητριακά ολικής αλέσεως, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες ποσότητες των βιταμινών αυτών.Επιπλέον, το ελαιόλαδο είναι μία από τις τροφές που προλαμβάνουν την πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων.

Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας

Το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και με αυτό τον τρόπο προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων. Επικεντρωθείτε στην περιοχή του λαιμού, του μετώπου και των ζυγωματικών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα, λοσιόν ή ειδικό έλαιο για μασάζ.

Ενυδατώστε το πρόσωπό σας

Η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου είναι απαραίτητη, καθώς όταν η επιδερμίδα ξηραίνεται ημιουργούνται οι προυποθέσεις για την εμφάνιση ρυτίδων. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να πλένετε το πρόσωπό σας με ενυδατικό σαπούνι καθαρισμού.

Μην καπνίζετε

Πέρα από τα προβλήματα υγείας που σας δημιουργεί το κάπνισμα, ενισχύει την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σας. Επιπλέον, οι καπνιστές έχουν 50% μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Να κοιμάστε ανάσκελα

Όταν κοιμάστε ακουμπώντας το πρόσωπό σας στο μαξιλάρι, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσετε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό σας. Για αυτό το λόγο, προσπαθήστε να κοιμάστε σε ύπτια στάση.


Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!

ola-se-1

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου