Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Πέντε σούπερ τροφές για πολλή ενέργεια!

Η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορούν να διώξουν την κούραση και την κόπωση καθώς περιέχουν λίγες θερμίδες, λίπη και ζάχαρη. Ποια είναι αυτά?
Στραγγιστό γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της πέψης ενώ έχει την ιδιότητα να ρίχνει την αρτηριακή πίεση και να θωρακίζει την υγεία της καρδιάς. Μάλιστα παρέχει τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης.

Μανιτάρια

Τα μανιτάρια τονώνουν το ανοσοποιητικό και σύμφωνα με έρευνες μπορούν να σκοτώσουν καρκινικά κύτταρα αλλά και να καταστρέψουν βακτήρια όπως σαλμονέλα και E.Coli.

Φασόλια

Τα φασόλια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του βάρους καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες. Επίσης σύμφωνα με έρευνα, φαίνεται ότι όσοι καταναλώνουν φασόλια, ζυγίζουν περίπου 3 κιλά λιγότερα από αυτούς που δεν τα προτιμούν.

Κινόα

Σε σχέση με άλλα δημητριακά, μάλιστα, μας παρέχει την περισσότερη πρωτεΐνη και ταυτόχρονα είναι πλούσια σε σίδηρο και κάλιο, απαλλαγμένη από γλουτένη, για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσανεξίας.

Λεμόνια

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, απαραίτητη για γερό ανοσοποιητικό, αλλά και για το κολλαγόνο στο σώμα, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στα αιμοφόρα αγγεία, τους τένοντες, τα κόκαλα και τους συνδέσμους.Στην ενότητα μας "Διατροφή" μπορείτε να βρείτε ιδέες για σωστή διατροφή και καλή υγεία!!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!


ladytimes.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου