Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Ραγάδες: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Ίσως να έχεις παρατηρήσει στο σώμα σου κάποιες κόκκινες γραμμές που με τον καιρό ασπρίζουν. Αυτές οι γραμμές είναι οι ραγάδες που ταλαιπωρούν κυρίως τις γυναίκες. Μάθε που οφείλονται, πως να τις προλαμβάνεις και πως να τις αντιμετωπίσεις.


Που οφείλονται
Οι ραγάδες εμφανίζονται στο σώμα μας με την απότομη αύξηση του βάρους. Η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της εξαιτίας της κακής ποιότητας ελαστίνης και κολλαγόνου, σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες. Το δέρμα σπάει, ανοίγει και δημιούργουνται ρωγμές. Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, λόγω της ξαφνικής αύξησης του βάρους. Οι ραγάδες εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, του στήθους, των γλουτών, των μηρών και τους βραχίονες.

Πρόληψη
Προσπαθήστε να μην έχετε απότομες μεταβολές του βάρους σας. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές με βιταμίνη Α για ελαστικότητα του δέρματος, βιταμίνη C για καλή ποιότητα κολλαγόνου και πιο σφριγηλό δέρμα, βιταμίνη Ε και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Τα φρούτα και τα λαχανικά οπωσδήποτε θα σας βοηθήσουν καθώς και το λευκό κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος που πολλές από εμάς ξεχνάμε! Απλώνετε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος και πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό ημερησίως. Μην αφήσετε την αφυδάτωση να σας προκαλέσει ραγάδες! Επίσης, η απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα θα βοηθήσει την επιδερμίδα σας να παραμείνει απαλή και σφριγηλή αφού θα απομακρύνονται τακτικά όλα τα νεκρά κύτταρα.

Αντιμετώπιση:
  • Σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών, οι ραγάδες είναι ουλές της επιδερμίδας και η εξαφάνισή τους είναι, τις περισσότερες φορές, ανέφικτη. Αν έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, μπορείτε να βελτιώσετε την εικόνα τους με δίαφορους τρόπους.



  • Ειδικά προϊόντα: Για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε που θα επανορθώσουν και θα επουλώσουν την επιδερμίδα σας στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Σημαντικά συστατικά είναι η βιταμίνη Α και ειδικά η ρετινόλη Α, που θα βοηθήσει την δημιουργία νέων δερματικών κυττάρων, αυξάνοντας και την παραγωγή του κολλαγόνου.



  • Απολέπιση: Με την απολέπιση αφαιρούνται επιφανειακές στιβάδες δέρματος κι έτσι το διεγείρετε να αναπλασθεί. Στα σημεία που βρίσκονται οι ραγάδες το δέρμα είναι αρκετά λεπτό γι' αυτό θέλει μεγάλη προσοχή κατά την διαδικασία της απολέπισης.



  • Μικροδερμοαπόξεση: Γίνεται στα αρχικά στάδια της εμφάνισης τους με τη βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος. Βοηθάει στην βελτίωση της όψης των ραγάδων. Επίσης, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα θαμπό και επιτυγχάνει λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Άτομα με δερματικές βλάβες, καρδιολογικές ασθένειες, επιληψία, ευαίσθητο δέρμα ή γυναίκες σε κύηση καλύτερα να αποφύγουν την μικροδερμοαπόξεση.



  • Λέιζερ: Οι ραγάδες δεν θα εξαφανιστούν με την χρήση του laser, απλά θα γίνουν λιγότερο εμφανείς.

Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!

ginaikiaomorfia
master-lista


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!



*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου