Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

1ο Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 1ο Τσάκρα: Ονομάζεται και - Ρίζα, Βάση, Κουνταλίνι, Μουλαντάρα


Θέση - Βάση της Σπονδυλικής Στήλης, στο σημείο μεταξύ του πρωκτού και του κόκκυγα




Όργανα που σχετίζεται - Γεννητικά όργανα, Σπονδυλική Στήλη, οστά, δόντια, αίμα
Γενικότερη συσχέτιση - Τα Οστά και το αίμα
Διακυβερνά - Σταθερότητα, Αξιοπιστία, Ενότητα, θέληη για ζωή
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Έχω»
Χρώμα - Κόκκινο
Στοιχείο - Γη

Το πρώτο Κέντρο βρίσκεται στο περίνεο, μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων.

Το χρώμα του είναι το κόκκινο

Το πρώτο κέντρο το λένε και ρίζα, διότι είναι αυτό που κοιτάει προς τη γη και μας κρατάει δεμένους στο υλικό πεδίο και γενικότερα στην ενσάρκωσή μας. Εδώ είναι η έδρα της θέλησής μας για ζωή και για τους άντρες είναι το κέντρο της αναπαραγωγής τους και της γονιμότητάς τους. Το σπερματοζωάριο δημιουργείται στους όρχεις του άντρα, αφού κατέλθει από το έβδομο κέντρο, στη κορυφή της κεφαλής του, ως ηλεκτρικό φορτίο. Ως εκ τούτου ο άντρας υλοποιεί αφού μετατρέπει ένα ηλεκτρικό φορτίο σε υλική μάζα.

Το κέντρο αυτό μπορεί να μπλοκαριστεί ή να φτάσει σε σημείο ανισορροπίας όταν το άτομο, δεν επιθυμεί να ζει. Γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα ένα άτομο που περνάει μια πολύ δύσκολη στιγμή στη ζωή του, π.χ. οικονομική καταστροφή, απώλεια συγγενών ή αγαπημένων ανθρώπων ή μια βαθιά απογοήτευση, κινδυνεύει να σταματήσει να θέλει να ζει και να έχει τάση φυγής.

Αυτομάτως, τότε το πρώτο κέντρο λαμβάνει την εντολή μας που είναι «δεν θέλω να ζήσω» και αρχίζει και αποσυνδέει τις ρίζες του από τη γη. Ακολουθεί απλά τις εντολές μας.

Τι συνεπάγεται όμως αυτό στο υλικό μας σώμα;
Πλήττεται ο σκελετός μας και το αίμα μας, τα οποία είναι η βάση που μας διατηρεί στη ζωή. Άρα, δημιουργούνται προβλήματα στα οστά μας ή στο αίμα μας. Αναλόγως με το πόσο έντονη είναι η επιθυμία μας να φύγουμε από τη ζωή, ανάλογης σοβαρότητας θα είναι και τα προβλήματα τα οποία θα μας δημιουργηθούν. Ας θυμόμαστε ωστόσο ότι ο οργανισμός μας, απλά εκτελεί τις εντολές μας, του λέμε ότι δε θέλουμε να ζήσουμε κι αυτός παίρνει τα μέτρα για να πάψουμε να ζούμε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, οι οποίες κατά την άποψή μου είναι και οι πιο δύσκολες, πρέπει να βοηθήσουμε το άτομο να επιθυμήσει εκ νέου να ζήσει. Αυτό όμως είναι ακόμα πιο δύσκολο να συμβεί εφόσον οι παθήσεις που έχουν ήδη εκδηλωθεί, συνήθως δημιουργούν μια ακόμα βαθύτερη επιθυμία για φυγή με αποτέλεσμα η ασθένεια συνεχώς να διογκώνεται και να επιδεινώνεται. Για αυτό εξάλλου, αυτές οι παθήσεις είναι και οι πιο δύσκολα θεραπεύσιμες.

Πως μπορείς όμως να κάνεις έναν άνθρωπο να επιθυμήσει εκ νέου να ζήσει;
Εδώ δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω, διότι ανάλογα με το πρόβλημα του ατόμου, χρειάζεται ανάλογη βοήθεια.

Πάντως, από την εμπειρία μου, έχω συνειδητοποιήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με αυτά τα θέματα νιώθουν είτε ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα μεγάλα για αυτούς προβλήματα, είτε ότι οι ίδιοι δεν νιώθουν πλέον χρήσιμοι, για την οικογένεια, για την κοινωνία κ.ο.κ.

Άρα η ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και η ενασχόληση των ατόμων αυτών με φιλανθρωπικά, κοινωνικά, ανθρωπιστικά ζητήματα είναι κλειδί για την ίασή τους.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε ανθρώπους με αυτού του τύπου προβλήματα είναι να τους φέρεσαι σαν να είναι ανίκανοι ή προβληματικοί. Αυτό θα αποβεί κατά πάσα πιθανότητα μοιραίο. Καλό είναι λοιπόν να κάνουμε τη ζωή τους όσο το επιτρέπει η εκάστοτε περίσταση να μοιάζει με φυσιολογική, να τους αφήνουμε να κάνουν τις δουλειές τους ή οτιδήποτε μπορεί να τους προσφέρει την αίσθηση της χρησιμότητας.

Στους άντρες, η ίδια έλλειψη επιθυμίας για τη ζωή, μπορεί να τους κάνει στείρους. Διότι, αφού δεν θέλεις να ζεις, άρα δεν επιθυμείς να επεκτείνεις τη ζωή σου διαμέσου του παιδιού σου. Για άλλη μια φορά το σώμα υπακούει τις εντολές σου.

Αυτό που θα πρέπει να προσθέσουμε για το πρώτο κέντρο, είναι ότι εκεί βρίσκεται και η πηγή της απόλυτης αρχέγονης δύναμης, η δύναμη της Κουνταλίνι όπως τη λένε στην Ινδία.

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου