Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

3o Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 3ο Τσάκρα ονομάζεται και - Ηλιακό Πλέγμα, Μανιπούρα



Θέση - Η περιοχή του Στομάχου (ανάμεσα από τον Αφαλό και το Διάφραγμα)
Όργανα που σχετίζεται - Πάγκρεας, Συκώτι, Στομάχι,
Γενικότερη συσχέτιση - Μεταβολισμός και Πέψη
Διακυβερνά - Ενέργεια, Δύναμη, Θέληση, Συναίσθημα
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Μπορώ»
Χρώμα - Κίτρινο
Στοιχείο - Φωτιά




Το τρίτο κέντρο βρίσκεται μία παλάμη πάνω
από τον αφαλό.

Το χρώμα του είναι το κίτρινο.

Αυτό το κέντρο είναι η έδρα των συναισθημάτων μας.

Επίσης, αυτό το κέντρο είναι το σημείο από όπου συνδεόμαστε με τους συνανθρώπους μας. Είναι η πόρτα μας στο σύμπαν.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν βρισκόμαστε σε μια δυσάρεστη κατάσταση, μας δημιουργείται κόμπος στο στομάχι μας, ή όταν έχουμε ένα ισχυρό προαίσθημα, η αίσθηση ξεκινάει από το στομάχι.

Αυτό το κέντρο μπορεί να υποστεί δυσλειτουργία όταν το άτομο έχει συναισθηματική ανισορροπία ή έχει ανισόρροπες σχέσεις με το περιβάλλον του.

Εάν ένα άτομο έχει πολύ συσσωρευμένο θυμό, πικρία, στρες, απογοήτευση κ.α. τότε το κέντρο θα δυσλειτουργήσει.

Εάν ένα άτομο υπόκειται σε ενεργειακή αφαίμαξη, τότε πάλι το κέντρο σταδιακά θα δυσλειτουργήσει και θα αλλοιωθεί.

Το κέντρο αυτό επηρεάζει κατά κύριο λόγο το πεπτικό σύστημα και όλα τα όργανά του (συκώτι (θυμός), στομάχι (άγχος), χολή (πικρία) πάγκρεας (απογοήτευση)).

Ας πάρουμε λοιπόν ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί στη καθημερινότητά μας.
Ένας άνθρωπος, λόγω διαφόρων γεγονότων που έχουν συμβεί στη ζωή του και νιώθει ότι έχει αδικηθεί, νιώθει θυμό. Αντί να τον εκφράζει λοιπόν αυτόν το θυμό σε κάθε περίσταση, το συγκρατεί και τον συσσωρεύει μέσα του. Όταν αισθανόμαστε θυμό, όπως θα έχουμε παρατηρήσει, συμβαίνουν όλο και περισσότερα πράγματα για να μας τον αυξήσουν περαιτέρω για να τον εκφράσουμε. Το όργανο λοιπόν που ανταποκρίνεται στο θυμό, είναι το συκώτι. Το συκώτι λαμβάνει το μήνυμα ότι υπάρχει υπερβολική έξαρση θυμού και με τη σειρά του προσπαθεί να βρει τρόπους εκτόνωσης για να μη πληγεί συνολικά ο άνθρωπος. Δημιουργεί λοιπόν στο άτομο τάσεις προς το αλκοόλ διότι μέσω του αλκοόλ το συκώτι γνωρίζει ότι η συνείδησή μας κάμπτεται. Έτσι, ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκδηλωθεί επιτέλους ο συσσωρευμένος θυμός.
Πράγματι, υπό την επίρρεια του αλκοόλ, ο άνθρωπος γίνεται πιο εκφραστικός και έτσι εκφράζει μεταξύ των άλλων και τον θυμό του. Στην αρχή αυτό συμβαίνει σε ήπια μορφή. Καθώς όμως η επίρρεια του οινοπνεύματος περνά,΄τότε επιστρέφει πάλι στην πρότερη θέση του.
Η ανάγκη του όμως για έκφραση, θα τον οδηγήσει και πάλι στο να καταναλώσει αλκοόλ. Εαν αυτό επναληφθεί πολλές φορές, τότε έχουμε το σύνηθες φαινόμενο του εθισμού και κατ' επέκταση του αλκοολισμού.

Εάν το άτομο δεν διαπιστώσει εγκαίρως τον συσωρευμένο θυμό του και συνεχίζει να τον εκφράζει μέσω του ποτού, τότε θα μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Το ίδιο το ποτό θα του προκαλεί ακόμα περισσότερο θυμό και ενοχές προς τον εαυτό του, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη συσσώρευση θυμού, πολύ μεγαλύτερη χρήση οινοπνεύματος για να εκτονώνεται αυτός ο θυμός και τελικά το συκώτι θα φτάσει σε υπερκόπωση και το άτομο σταδιακά μπορεί να οδηγηθεί στην κίρρωση ήπατος.

Βασικό στοιχείο λοιπόν εδώ είναι να εξετάσουμε την πηγή του θυμού του και να αποκαταστήσουμε την αυτοέκφρασή του.

Ας πάρουμε όμως κι άλλο ένα παράδειγμα. Κάποιο άτομο, καθώς βρίσκεται με κάποιο φιλικό η συγγενικό πρόσωπο, απομυζάται η ενέργειά του. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι διαμέσου των ρόλων ελέγχου προσπαθούν (ασυνείδητα συνήθως) να απομυζήσουν ενέργεια από το περιβάλλον τους. Καθώς λοιπόν η ενέργεια που εξέρχεται βίαια από το ηλιακό πλέγμα, δεν εισέρχεται εκ νέου, το άτομο αρχίζει να νιώθει ότι αποδυναμώνεται, και πράγματι αποδυναμώνεται ελλείψει ζωτικής ενέργειας. Ασυνείδητα λοιπόν κι αυτός, προσπαθεί να αποφεύγει τη συνάντηση με τον άνθρωπο με τον οποίο αισθάνεται έτσι.
Όταν αυτό είναι εφικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν όμως δεν είναι εφικτό, είτε γιατί είναι συγγενής, είτε γιατί είναι συνάδερφος είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, τότε η συνεχής απώλεια ενέργειας θα οδηγήσει σε μεγάλες διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οφείλουμε να απομακρυνθούμε από τέτοιες σχέσεις ή εάν αυτό δεν γίνεται, μπορούμε να καταφύγουμε σε διφόρων ειδών προστασίες. Η πιο απλή προστασία είναι απλά να σταυρώνουμε τα χέρια μας με τέτοιον τρόπο ώστε να τοποθετηθούν πάνω στο ηλιακό πλέγμα (κίνηση που πολλές φορές την κάνουνε ασυνείδητα για να προστατευτούμε από τέτοια φαινόμενα).
Περισσότερα για θέματα προστασίας θα έρθουν σε επόμενο άρθρο.

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου