Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Μάσκα εν ταχει

Κάτι ήξεραν μάλλον οι σαράντα κλέφτες κι ο 'Αλη Μπάμπα που διάλεξαν το σουσάμι για ν'ανοίγουν τη σπηλιά με τους θησαυρούς. Και το σουσάμι είναι θησαυρός, και για τη διατροφή μας και για την ομορφιά μας.





Οι γυναίκες της αρχαίας Βαβυλώνας έτρωγαν ένα μίγμα σησαμιού και μελιού, ένα αρχαίο χαλβά δηλαδή, για να διατηρήσουν την νεανική τους εμφάνιση, ενώ οι αρχαίοι Ρωμαίοι στρατιώτες για δύναμη και
ενέργεια (πηγή), εγώ λέω μπορεί να 'ταν κι ανάποδα αλλά δεν έχει σημασία:)

Το σουσάμι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά: μαγγάνιο, χαλκό, ασβέστιο, βιταμίνες Β1 και Ε. Ακόμα σημαντικότερα είναι τα φυτοοιστρογόνα που περιέχει το σησαμέλαιο, με αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, σε ποσότητες υψηλότερες από κάθε άλλο λάδι (πηγή). Και δε τελειώσαμε. Οι φυτοστερόλες του βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης. Η απορρόφηση όλων αυτών των θρεπτικών ουσιών είναι καλύτερη όταν οι σπόροι είναι πολτοποιημένοι, δηλαδή...ταχίνι!

Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήσουμε το σουσάμι, όχι μόνο για να το φάμε αλλά και σαν καλλυντικό; Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται για μασάζ και θεραπείες spa στο αρχαίο Ινδικό ayurvedic system ειδικά σε θεραπείες που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα. Οι παππουδογιαγιάδες μας το τιμούσαν το ταχίνι, εμείς το περιφρονήσαμε. Ας το επαναφέρουμε λοιπόν, και στο τραπέζι μας και στο μπουντουάρ μας! Αρχή με μια συνταγή που είναι και μάσκα και σκραμπ, αφιερωμένη στην eleni the unstoppable, που της αρέσει να μασκοσκραμπάρει:

Σουσαμομάσκα (μιας χρήσης):

  • -1 κ.σ. ταχίνι (αυτό και μόνο φτάνει για τη μάσκα σας! αν θέλετε όμως, υπάρχει και συνέχεια:
  • -1 κ.σ. γιαούρτι (0% για λιπαρό δέρμα, πλήρες για ξηρό δέρμα)
  • -1 κ.γ. μέλι (οι αλλεργικοί, ονόματα να μη λέμε. το παραλείπουν:)
  • -3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (οι μη έχοντες, ως άνω:)
  • - αν χρειαστείτε, λίγο άργιλο ή λίγο κορν φλάουρ για να πετύχετε την πυκνότητα που χρειάζεστε.


Απλώστε κατά τα γνωστά (πάντα σε καθαρισμένο δέρμα), στο ξέβγαλμα κάντε απαλό μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις. Ενυδάτωση, θρέψη, λάμψη, απαλή απολέπιση, φτάνουν;



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





aromacooking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου