Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

6ο Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 6ο Τσάκρα ονομάζεται και - Τρίτο Μάτι, ʼτζνα





Θέση - Κέντρο του Μετώπου
Όργανα που σχετίζεται - Επίφυση, υπόφυση και νευρικό σύστημα
Γενικότερη συσχέτιση - Όραση
Χρώμα - Λουλακί
Στοιχείο - Φως
Διακυβερνά - Διαίσθηση, Φαντασία, Διόραση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Βλέπω»

Το κέντρο αυτό είναι το γνωστό σε όλους μας ως τρίτο μάτι και βρίσκεται μεταξύ των φρυδιών μας.

Το χρώμα του είναι το
μπλε ή λουλακί.

Το κέντρο αυτό είναι η έδρα της διαίσθησης, του οραματισμού, της σκέψης, της σοφίας, της διεισδυτικότητας και της ψυχολογικής κατάστασης του ανθρώπου και συνδέεται με το δεύτερο κέντρο (τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό).

Επηρεάζει ολόκληρο το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα του ατόμου.

Το κέντρο αυτό μπορεί να υποστεί βλάβη, όταν το άτομο πάθει νευρικό κλονισμό, όταν υπάρχουν ψυχολογικά έντονα προβλήματα ή όταν υπάρχει ακατάπαυστη υπερένταση.

Το τρίτο μάτι συνδέεται άμεσα με το δεύτερο κέντρο. Αυτό σημαίνει, όπως είδαμε και στο πέμπτο κέντρο, οτι οποιαδήποτε διατταρχη του δεύτερου κέντρου επηρεάζει άμεσα το έκτο και αντίστροφα.

Κάποια παραδείγματα..
Όταν ένα άτομο δεν έχει σεξουαλική δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε το νευρικό του σύστημα κλονίζεται, νιώθει υπέρένταση, η σκέψη θολώνει και τότε είναι εύκολο να αποπειραθεί ακόμα και να βιάσει. Όλα αυτά με τα οποία γελάμε όπως "το σεξ σε χαλαρώνει", "το σεξ σου αφαιρεί την ένταση" κ.α. έχουν ακριβώς αυτή τη βάση.

Αντίστροφα, εάν το έκτο κέντρο δυσλειτουργεί, τότε το άτομο ενδέχεται να έχει προβλήματα στύσης, ή ακόμα και διαστροφικές τάσεις.

Ένα άλλο συχνό παράδειγμα είναι τα άτομα τα οποία έχουν διανοητική υστέρηση ή έχουν διανοητικές αναπηρίες. Συνήθως, αυτά τα άτομα έχουν σεξουαλική υπερδραστηριότητα, μιας και το ανώτερο κέντρο δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί όπως πρέπει την ενέργεια.
Το ανάποδο θα δούμε σε ανθρώπους, που ενώ είναι νοητικά φυσιολογικοί, η σεξουαλική υπερδραστηριότητα τους οδηγεί έστω και σε μερική προσωρινή αποχαύνωση.

Άρα, από τα παραπάνω συμπεραίνουμε οτι ο τρόπος που σκέφτεσαι, η ένταση της εργασίας σου και της καθημερινότητάς σου ρυθμίζει τα βασικά σου ένστικτα και φυσικά και το αντίστροφο.

Να προσθέσω εδώ, οτι η εσκεμμένη ειδική διαχείριση της σεξουαλικής ενέργειας, μπορεί πράγματι να επιφέρει αυτό που λέμε ενόραση, διαίσθηση κ.α. μιας και ό,τι συμβαίνει στο δευτερο κέντρο επηρεάζει άμεσα το τρίτο μάτι.

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Αυτοβελτίωση" μπορείτε να διαβάσετε βιωματικές συμβουλές που θα βοηθήσουν στο να γίνετε καλύτερες υπάρξεις!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





enallaktikessyntages

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου