Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Cold cream από τον Γαληνό φυσικα...

Η cold cream δημιουργήθηκε από τον Γαληνό τον 2ο αιώνα μ.Χ. Ονομάστηκε έτσι γιατί καθώς εξατμίζεται το νερό από την επιδερμίδα δίνει μια αίσθηση δροσιάς.


Τα υλικά είναι πάρα πολύ απλά και κύριο συστατικό είναι το ελαιόλαδο γνωστό σήμερα για τις καλλυντικές τους ιδιότητες.




Στην αρχαιότητα όμως ήταν ένα πολυ καλό καθαριστικό για την επιδερμίδα και το χρησιμοποιούσαν όταν το νερό δεν ήταν άφθονο. Οι ποσότητες που θα δώσω, όπως θα δείτε, είναι καθαρά εμπειρικές.

Υλικά:

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο (ψυχρής έκθλιψης αν είναι δυνατόν)
  • 1/4 κούπας απεσταγμένο ή μεταλλικό νερό
  • 2 κουτ. σούπας κερί μέλισσας
  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 1/8 περίπου κουτ. γλυκού βόρακα (δηλαδή στη μύτη του κουταλιού που λέμε)


Παρασκευή
Σ'ενα γυάλινο μπώλ διαλύουμε βάζουμε το νερό και τον βόρακα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Σ'ένα δεύτερο γυάλινο μπώλ βάζουμε το κερί και το λάδι.
Γεμίζουμε ένα τηγάνι με λίγο νερό (περίπου όσο ένα δάκτυλο) ανάβουμε το μάτι σε σιγανή φωτιά και βάζουμε το μπώλ με τα λάδι και το κερί. Το αφήνουμε μέχρι να λιώσει καλά το κερί ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Παράλληλα βάζουμε στο τηγάνι το μπώλ με το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά, να μην πάρει όμως βράση. Βγάζουμε το λάδι με το κερί από τη φωτιά και ανακατεύουμε για να σιγουρευτούμε ότι τα υλικά ομογενοποιήθηκαν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά μέσα στο λάδι ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στον ίδιο ρυθμό μέχρι η κρέμα να κρυώσει αρκετά (στο σημείο αυτό μπορείτε κάλιστα να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρικό "χτυπητήρι" του φραπέ κάνει άψογη δουλειά και είναι λιγότερο κουραστικό). Στη φάση αυτή προσθέτετε το ροδόνερο και συνεχίζετε το χτύπημα για να ενσωματωθεί πλήρως το ροδόνερο. Τέλος βάζετε την κρέμα σ'ένα βάζο καθαρό την αφήνετε να κρυώσει εντελώς και να ηρεμήσει το κλείνετε και το αποθηκεύετε. Εννοείται ότι όλα σας τα εργαλεία είναι καθαρά και αποστειρωμένα.



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





herbalaromas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου