Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα

Όταν πρώτο - διάβασα τι μπορούν να κάνουν οι κρέμες για το σύγκαμα στο δέρμα του μωρού μου καθώς και τα βλαβερά συστατικά που περιέχουν, τρόμαξα.



Μπορεί να διατείνονται ότι είναι απαλές, υποαλλεργικές, ειδικά μελετημένες και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο, αλλά είναι τίγκα στο πετρέλαιο και σε πολλές άλλες αμφιλεγόμενες ουσίες.




Επίσης, βλέποντας γύρω μου άλλες μαμάδες, διαπίστωσα ότι σχεδόν καμία δεν τις χρησιμοποιεί μόνο στο σύγκαμα αλλά κάθε μα κάθε φορά που αλλάζεται η πάνα για να προλάβουν ερεθισμούς. Είπα λοιπόν να το ψάξω καλύτερα, διότι δεν γίνεται από τη μια να προσέχουμε τα γεννητικά όργανα των μωρών σαν παλαβές και από την άλλη να τα παστώνουμε χημικά. Όσο αποτελεσματικές κι αν είναι σε δύσκολες στιγμές, όλες αυτές οι κρέμες του εμπορίου, σίγουρα δεν είναι αθώες.

Χρειάστηκε μονάχα ένα τηλέφωνο στην μαμά μου για να μάθω την παραδοσιακή συνταγή της κηραλοιφής που φυσικά είχε μάθει κι εκείνη από την μαμά της. Σύντομα διαπίστωσα ότι την ήξερε όλος ο κόσμος εκτός από εμένα. icon smile Η μαγική κηραλοιφή για το σύγκαμα Και την χρησιμοποιούσαν παντού, όχι μόνο στο σύγκαμα. Είναι ιδανική καλμαντική αλοιφή για τις πληγές του θηλασμού, για το ερεθισμένο δέρμα, ακόμη και για εγκαύματα.

Λοιπόν, πάρε τη συνταγή που είναι πανεύκολη και θα με θυμηθείς:

Υλικά

  • - Ελαιόλαδο (150ml)
  • - Φυσικό κερί μέλισσας (1 κουτ.γλυκού)


Εκτέλεση

  1. Βάζεις το κερί σε ένα μπρικάκι στη φωτιά και περιμένεις να διαλυθεί. 
  2. Ρίχνεις μέσα το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά. 
  3. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση. 
  4. Μοίρασέ το σε γυάλινα βαζάκια και έχε το έτοιμο για κάθε ερεθισμό. 
  5. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα.


Α! Και δεν χρειάζεται να την φτιάχνεις συχνά. Διατηρείται πολύ καιρό η κηραλοιφή, καλό είναι όμως το καλοκαίρι να την έχεις στο ψυγείο.



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





sheblogs.eu

2 σχόλια:

  1. Για τα 150 ml ελαιόλαδο πιστεύω πως είναι πολύ λίγο το κερί εγώ θα έβαζα 25 γρ. κερί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας!! Η συνταγή είναι αναδημοσίευση και δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να την φτιάξω...

      Διαγραφή